This is Sanaphantastron!

Wat informatie over 'Sanaphantastron'

Sanaphantastron is een niet-genre vast virtueel synth en elektrisch gitaarmuziekproject en een live combo uit Noord-Duitsland. Het is dus een mix van een conventionele muziekband met verschillende oriëntaties en een experimenteel muziekproject. Het centrale idee is muziek maken met minimale apparatuur. Hiervoor werkt Sanaphantastron in veranderende formaties en met verschillende musici. Onder andere invloeden van Space Rock, Goa, Proto Punk, Krautrock en uit het Trance-gebied. Af en toe presenteert Sanaphantastron een kleurrijk muziekprogramma live in veranderende omgevingen. Hoofdproducer, componist, arrangeur, manager en conceptontwikkelaar is Claus Schmidt uit Hamburg / Noord-Duitsland, ook bekend als Che Guitare.

De oorsprong van Sanaphantastron gaat terug in het midden van de jaren '70, wanneer men de technologie opzettelijk opneemt in het artistieke concept door meestal zelfgebouwde versterkers en effectapparaten te gebruiken. De een werd vooral geïnspireerd door experimentele Duitse bands, die grotendeels aan de Krautrock waren toegewezen. Sanaphantastron verwijst naar de circuits Sanaphant en Phantastron die werden gebruikt om elektronische geluiden te genereren met vacuümbuizen.


Dit is mijn persoonlijke website voor mijn Sanaphantastron muziekproject. De gepubliceerde muziek is gecomponeerd, gearrangeerd en opgenomen door de artiest en valt niet onder de GEMA-regelgeving. Elk gebruik van de inhoud dat verder gaat dan persoonlijke informatie, in het bijzonder muziek, teksten, afbeeldingen, tekeningen, foto's en video's, vereist mijn schriftelijke toestemming!